U Privrednoj komori Srbije predstavljeni su projekti od velike važnosti za Srbiju, “Minsk svet” u Minsku i “Tesla grad” u Beogradu pod pokroviteljstvom kompanija “Dana Holdings” i “BK Group”.

Nakon što je usled političkog progona napustio Srbiju, Bogoljub J. Karić, osnivač BK grupe, uspešnu karijeru preduzetnika i vizionara preusmerio je na Belorusiju i Rusiju, zemlje sa kojima je decenijama razvijao prijateljske i poslovne odnose.

MINSK SVET: Svetlo Srbije u srcu Belorusije

Kruna toga su projekti “Minsk svet” i “Svetionik Minska” površine preko 3,5 miliona kvadrata, vrednih desetine milijardi dolara.

Ovi projekti su od velikog značaja za privredu Republike Srbije, na prvom mestu jer podrazumevaju izvoz materijala i proizvoda širokog asortimana (pvc, keramika, drvo…) iz Srbije, a zatim i poslove za preko 100.000 ljudi iz Srbije.

Dragomir J. Karić, predsednik UO “BK Group” istakao je da je cilj kompanije Karić u zajednici sa Privrednom komorom Srbije da pospeši proizvodnju građevinskih materijala i da Srbija ne izvozi više samo radnu snagu, nego i ove materijale.

– To neće biti ništa manje vredno i neće ništa manje doneti para Srbiji nego što donosi jedan “Sartid” ili čitava poljoprivreda, zato bih želeo da se zahvalim predsedniku Privredne komore Srbije Marku Čadežu i njegovom timu za ovu organizaciju i verujem da će svi naši privrednici koji su zainteresovani, a ima ih mnogo, dobiti jedan veliki impuls i šansu koju će Vlada Srbije sigurno podržati – rekao je Karić.